FACTS ABOUT הרמת סינוס REVEALED

Facts About הרמת סינוס Revealed

Facts About הרמת סינוס Revealed

Blog Article

דימומים קלים מהאף ומהפה לא נדירים, ולעיטים רחוקות יופיע שתף דם תת עורי. כאבים משמעותיים הינם נדירים.

קיימים סיכונים נוספים בניתוח זה אך הם נדירים ביותר. אחד מסיכונים אלה הוא למשל דלקת או חוסר התאמה בין עצם הלסת לעצם המושתלת.

הליכי הרמת סינוס מבוצעים בשתי שיטות שונות בהתאם למאפיינים הייחודיים של כל מטופל. בהרמת סינוס פתוחה ההליך הכירורגי כולל ביצוע חתך בצידה החיצוני של הלסת העליונה. הפתח מאפשר לרופא המנתח, תוך הרמת הרירית שבדופן חלל הסינוס, להחדיר גרגרים של חומר המכונה "תחליף עצם" אשר מעורר את הגוף להחליף את הגרגרים ברקמת עצם טבעית בריאה.

קיים קרום שמפריד בין הסינוס לעצם, אותו מרימים ובמקומו מכניסים את העצם. בסיום הניתוח סוגרים את הרקמות באמצעות תפרים. משך הניתוח הוא מעל שעה, אחריו יש להמתין מספר חודשים עד להתאחות העצם עם הלסת.

חשוב לבצע את הפרוצדורה על ידי מומחה היודע להתמודד עם תופעות לוואי וסיבוכים וכן לבצע את הפרוצדורה למטופלים כחלק מתכנית טיפול כללית של טיפול במחלת חניכיים .

התהליך מתאים לאנשים הסובלים מאובדן עצם נרחב וזקוקים להרמת סינוס משמעותית.

באמצעות החתך הרופא יכול להחדיר את העצם. טיפול זה יעיל במיוחד למטופלים אשר צריכים כמות גדולה של עצם.

דנטלגייד – מומחים ברפואת שיניים, מדריכים ומידע מקיף על טיפולי שיניים מורכבים. 

שיטות אלה הופכות את פרוצדורת הרמת הסינוס להליך בפולשנות מינימלית ועל ידי כך מצמצמות באופן משמעותי את תופעות הלוואי הנלוות בדרך כלל להרמות סינוס כגון שטפי דם, נפיחות, זיהום וכאבים ובכך מקצרות את תקופה ההחלמה למטופל. סיכונים וסיכויים[עריכת קוד מקור

מרכז רפואי מעיין עתידים מדיקל סנטר מרכז רפואי עיניים שבע עיניים אסיא מדיקל - תל אביב מכון מור - רשת מרכזים רפואיים אסותא מרכזים רפואיים הרצליה מדיקל סנטר רופאים מומחים

לחילופין יוכל המטופל לשקול את הפתרונות האחרים כמו כתרים, גשרים שיישענו על שיניים סמוכות וכמובן שיניים תותבות נשלפות.

בעת ביצוע הרמת סינוס פתוחה, המנתח מבצע חתך בחניכיים כדי לחשוף את עצם הלסת ואת הסינוס. תהליך זה מאפשר החדרה של מסת עצם גדולה והגדלה משמעותית של עצם הלסת.

הסיבוך הנפוץ הוא התפתחות של "סינוסיטיס אקוטית" מספר ימים או שבועות לאחר הניתוח. התופעה מלוות בחום, בלחץ במערות האף מתחת לעין ובתחושה לא נעימה. טיפול אנטיביוטי ייחודי ומתאים יכול להיות הפתרון, אך לפעמים יהיה צורך בהתייעצות עם רופא אף למד עוד למידע נוסף אוזן וגרון.

** כל הזכויות שמורות למחבר המאמר ולהר"ש, אין להעתיק מהאתר מידע, תוכן או תמונות ללא רשות מפורשת ובכתב מההסתדרות לרפואת שיניים

Report this page